La ce boli o persoană transpiră atât de mult: sunt doar 6
30-окт, 10:40 9 romaniaMenopauza – cea mai frecventă cauză a transpirației nocturne la femei. Transpirația este cauzată de schimbările hormonale bruște, în special de fluctuațiile nivelului de estrogen, relatează “Țara Sănătății”.
Pentru a depăși acest simptom, medicamentele pentru reglarea fondului hormonal, prescrise de ginecolog, pot fi de ajutor. De asemenea, medicii recomandă să dormiți într-o cameră răcoroasă, pe cearșafuri din țesături naturale.
Unele medicamente (terapia hormonală, medicamentele pentru reducerea nivelului de zahăr din sânge, cortizonul, steroizii împotriva inflamației și durerii, medicamentele pentru anxietate și depresie) pot provoca, de asemenea, reacții adverse sub formă de transpirație nocturnă.
Majoritatea factorilor care sunt asociați cu transpirația nocturnă nu reprezintă probleme grave care necesită tratament. Dar transpirația nocturnă abundentă poate fi cauzată de boli cronice, în special de tuberculoză.
Transpirația poate fi însoțită de febră periodică, dureri în piept, tuse (uneori cu sânge) și dificultăți de respirație.
Anxietatea și nervii pot provoca, de asemenea, creșterea temperaturii și transpirația. De asemenea, aceasta poate fi un simptom al bolilor sistemului neurologic, în special al bolii Parkinson.
Persoanele care suferă de hiperhidroză cronică (transpirație excesivă) au, evident, transpirație nocturnă și senzație de dificultate în respirație.
Hipertiroidismul – este o afecțiune care apare atunci când glanda tiroidă produce hormoni în exces, influențând metabolismul. Aceasta poate provoca oboseală severă în timpul zilei și transpirație excesivă noaptea.